Amazon Error 90057

Amazon Error 90057

Co způsobuje chybu 90057?

Podobně jako chyba 8560 je chyba 90057 způsobena neplatnými hodnotami ve vašem feedu.
K této chybě dochází, když odešlete hodnotu, která není jednou z předem stanovených hodnot, které byly přijaty pro konrétní pole.

Například pokud odešlete jako hodnotu v poli Roční období pouze "léto", přestože přijaté hodoty pro toto pole jsou "podzim-zima" a "jaro-léto". Údaje, které jste odeslali, jsou logické a dávají smysl, ale neodpovídají platným hodnotám společnosti Amazon.

Jak chybu 90057 vyřešit a zároveň jí předcházet?

Zkontrolujte, které hodnoty jsou akceptovány pro pole, v němž došlo k chybě, a stáhněte si příslušný soubor s invetnářem pro danou kategorii z části "Add Products" prostřednictvím nahrávání ve vašem účtu Amazon Seller Central.
Poté zkontrolujte sloupce "Accepted Values" v záložce "Data Definition". Vaše řešení by mělo nahradit neplatnou hodnotu jednou z platných hodnot uvedených v části "Valid Values". 

Zde si můžete stáhnout šablonu pro konkrétní kategorii: https://sellercentral.amazon.co.uk/gp/help/G1641 

Upozornění: 

V různých kategoriích se mohou zobrazovat různé hodnoty pro stejné pole. Například platný motiv v kategorii Beauty je "size-scent", avšak stejný motiv "size-scent" není platný v kategorii Apparel. Proto doporučujeme zkontrolovat záložku "Valid Values" ve Flat Files pro danou kategorii, ve které výpis děláte.

K chybě také dochází v případě použití hodnot, které nejsou specifické pro daný trh. Například použití "GBP" jako standardní měny pro tržiště, kde je standardní měnou "EUR".